wtorek, 18 grudnia 2012

Orzechowo-Czekoladowe Muffinki z Twarogiem

Pyszne muffinki z delikatnym twarożkowym nadzieniem.
Obecnie jedne z najbardziej lubianych u mnie w domu.
Z przepisu wychodzi ok 8 sztuk.



Składniki:
100g tłustego twarogu
1/2 torebki cukru waniliowego
140g cukru
2 jajka
50g stopionego masła
100g mąki
2 łyżki kakao
50g posiekanych orzechów

Ser ucieramy z 40g cukru i 1/2 torebki cukru waniliowego.
Jajka ubijamy z  resztą cukru.
Dodajemy masło.
Następnie przesiewamy mąkę z kakaem.
Papierowe foremki napełniamy do połowy, dodajemy łyżeczkę kremu serowego - przykrywamy ciastem.
Pieczemy 20min w temp 175stopni.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz