poniedziałek, 28 lutego 2011

Jogurtowe Cupcakes


                                                            Skład na muffinki:
                                                  -3 jajka
                                                  -200g cukru
                                                  -125g jogurtu naturalnego
                                                  -1 łyżeczka aromatu waniliowego
                                                  -50g masła (roztopionego)
                                                  -250g mąki
                                                  -2 łyżeczki proszku do pieczenia

                                                            Ozdoby:
                                                  -czerwona galaretka(ja użyłam malinowej)
                                                  -masa tortowa(pół opakowania)
                                                  -mleko
                                                  -różowy barwnik spożywczy

Piekarnik nagrzewamy do 180st.
Jajka ubić z cukrem, dodać masło i aromat.
Stopniowo dodawać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.
Wlać ciasto do foremek muffinkowych wyłożonych papilotkami.
Piec 30 min.
Wcześniej przygotować galaretkę ( z mniejszą ilością wody) i wlać do foremek- najlepiej sylikonowych.
Po ostudzeniu muffinek położyć talarki z galaretki.
Przygotować masę tortową według przepisu na opakowaniu, dodać barwnik.
                                                         Dekorujemy!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz