poniedziałek, 28 lutego 2011
Jogurtowe Cupcakes
Skład na muffinki:
-3 jajka
-200g cukru
-125g jogurtu naturalnego
-1 łyżeczka aromatu waniliowego
-50g masła (roztopionego)
-250g mąki
-2 łyżeczki proszku do pieczenia
Ozdoby:
-czerwona galaretka(ja użyłam malinowej)
-masa tortowa(pół opakowania)
-mleko
-różowy barwnik spożywczy
Piekarnik nagrzewamy do 180st.
Jajka ubić z cukrem, dodać masło i aromat.
Stopniowo dodawać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.
Wlać ciasto do foremek muffinkowych wyłożonych papilotkami.
Piec 30 min.
Wcześniej przygotować galaretkę ( z mniejszą ilością wody) i wlać do foremek- najlepiej sylikonowych.
Po ostudzeniu muffinek położyć talarki z galaretki.
Przygotować masę tortową według przepisu na opakowaniu, dodać barwnik.
Dekorujemy!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz