środa, 10 października 2012

Muffinki Z Krówkami


Składniki:
mokre:
szklanka jogurtu naturalnego
3/4 kostki stopionego masła
2 jajka

suche:
2 szklanki mąki
szklanka cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
1/2 szklanki wiórków kokosowych
6 krówek
tabliczka mlecznej czekolady
odrobina mleka

Osobno łączymy składniki suche i mokre - następnie łączymy je razem.
Krówki kroimy na pół.
Napełniamy foremki do poły ciastem i kładziemy do środka po połówce krówki.
Zakrywamy ciastem.
Pieczemy 20 min w temp 180 stopni.

Po ostygnięciu muffinek robimy polewę:
w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z odrobiną mleka - by konsystencja była nieco płynna.
Polewamy muffinki.



Smacznego!




1 komentarz:

  1. Bardzo smaczne muffinki. Wprawdzie moje aż tak nie wyrosły, ale to chyba dlatego, że za mało ciasta nakładałam. Ciasto miałam dosyć gęste, więc dodałam 4 łyżki mleka i było już ok. Bardzo smaczne. Polecam :)

    OdpowiedzUsuń