Składniki:
mokre:
szklanka jogurtu naturalnego
3/4 kostki stopionego masła
2 jajka
suche:
2 szklanki mąki
szklanka cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
1/2 szklanki wiórków kokosowych
6 krówek
tabliczka mlecznej czekolady
odrobina mleka
Osobno łączymy składniki suche i mokre - następnie łączymy je razem.
Krówki kroimy na pół.
Napełniamy foremki do poły ciastem i kładziemy do środka po połówce krówki.
Zakrywamy ciastem.
Pieczemy 20 min w temp 180 stopni.
Po ostygnięciu muffinek robimy polewę:
w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z odrobiną mleka - by konsystencja była nieco płynna.
Polewamy muffinki.
Smacznego!
Bardzo smaczne muffinki. Wprawdzie moje aż tak nie wyrosły, ale to chyba dlatego, że za mało ciasta nakładałam. Ciasto miałam dosyć gęste, więc dodałam 4 łyżki mleka i było już ok. Bardzo smaczne. Polecam :)
OdpowiedzUsuń