poniedziałek, 5 marca 2012

Polędwica W Cieście Francuskim

                                                       Pokazowe i bardzo proste danie!


Jest dużo modyfikacji tego przepisu i każdy może stworzyć wersję, która najbardziej mu odpowiada :)
Składniki podstawowe to zaledwie:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 polędwiczka
1 jajko
Reszta zależy od nas^^
Do mojego przepisu używam jeszcze pieczarek i sera.
Polędwice marynujemy czym lubimy <w moim przypadku polędwica jest natarta musztardą>.
Następnie polędwice obsmarzamy na patelni.
Ciasto francuskie odpakowujemy i na płacie kładziemy kolejno nasze składniki:
ja:
ser
pieczarki <wcześniej usmażone z cebulką>
polędwice
jeszcze na wierzch nieco składników i sklejamy dokoła ciasto
Pamiętajcie by składniki były już ostudzone bo inaczej ciasto się nagrzeje i rozciągnie- powstaną dziury.
całość smarujemy roztrzepanym jajkiem
Do piekarnika na 40 min 180 stopni


Stwórzcie własną smakowitą wersje!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz