poniedziałek, 1 sierpnia 2011
Muffinki Cytrynowe z Makiem
Składniki:
pół kostki masła
1 szklanka cukru
2 jajka
aromat cytrynowy
sok i skórka z 1 cytryny
2 szklanki mąki pszennej
1/4 szklanki mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
szczypta soli
3 łyżki maku
Rozpuszczone masło ucieramy z cukrem i dodajemy jajka.
Następnie dodajemu: mąkę, proszek, sodę, sól, mak, mleko, sok, skórkę, aromat i wszystko cały czas mieszamy łyżką.
Piekarnik ustawiamy na 180st.
Ciasto wkładamy do forem wyłożonych papilotkami.
Pieczemy 25min.
Moje muffinki zostały ozdobione masą tortową, migdałami, cukrowymi różyczkami i niebieskim barwnikiem w proszku.
Zdjęcia wykonane przez Annę Zielińską.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz